TKO JE PETER HESS?

Peter Hess (po struci fizičar) razvija ono što se danas naziva profesionalna, certificirana Peter Hess® zvučna masaža i zvučne metode. Tijekom mnogih putovanja i istraživanja u raznim zemljama, prvi put se upoznaje s liječenjem zvukom. Okuplja oko sebe inovativne ljude različitih struka koji su znanstvenim metodama predano istraživali njima do tada nepoznato područje primjene zvuka u terapijske svrhe. Peter Hess Institut krenuo je u Njemačkoj, a s vremenom se razgranao na 20-tak Peter Hess® akademija koje diljem Europe djeluju pod supervizijom Instituta. Danas zvučnu masažu Peter Hess® uspješno koriste mnogi profesionalci na području obrazovanja, savjetovanja, terapije i medicine. Opsežni tečajevi obuke koje nudi Institut Peter Hess® kreću se od početničke preko napredne do visoko specijalizirane obuke i odražavaju mnoge mogućnosti kako se zvučna masaža, zvučne metode i zdjele za pjevanje mogu integrirati u profesionalna područja – od porođaja, opuštanja, prevencije stresa, terapije, rehabilitacije itd. Peter Hess® zvučna masaža je iznimno dobro prilagođena za osobnu i profesionalnu primjenu, a uspješno se koristi u mnogim područjima, od obrazovanja (škole, vrtići), savjetovanja, medicine, fizioterapije, wellness-a, kozmetike, psihoterapije…

Suvremena medicina danas potvrđuje zvučnu terapiju kao sredstvo za promicanje zdravlja! Educiranim i kvalitetnim radom sa zvukom dolazi do izliječenja od poremećaja nastalih zbog stresnog načina života, depresija, smanjenja bolova, oslobađanja emocionalnih blokada i sl. U svojoj dugogodišnjoj praksi širom Europe, Peter Hess metoda polučuje iznimne rezultate u terapiji zvukom kod osoba s invaliditetom i teškim oboljenjima.

Peter Hess je također razvio vrlo prepoznatljiv program primjene zvuka zvučnih zdjela u radu s djecom – tzv. „Klik“ program.

Peter Hess zvučne zdjele ručno se izrađuju te su sastavljene od 12 vrsta metala, neusporedive su kvalitete i izvanrednih zvučnih mogućnosti svaka sa svojim izmjerenim odgovarajućim frekvencijskim spektrom za određeno područje tijela.